– Jeg har alltid hatt mørkt, tykt, langt hår og vært veldig glad i det. Håret har vært meg, en stor del av min identitet. Etter kort tid fant jeg mer og mer hår på puten, og når jeg børstet meg var det mye hår som løsnet. Etter hvert kunne jeg ta ett og ett hårstrå og bare dra det ut, forteller Torill Beatrice.

Det er hjelp å få

– Jeg var heldig, en av mine beste venninner jobber på Apollo Hair, og kunne berolige meg med at dette med hår, det ordner de. Jeg kunne ha fokus på å bli frisk. Da håret mitt begynte å falle av, ble jeg rådet av henne til å klippe en bob, så jeg skulle slippe å gå fra langt hår til ingenting med en gang. Etter hvert barberte hun meg helt. Den følelsen, å se seg selv slik, i speilet glattbarbert, er spesiell. Personen i speilet var en annen.

Stell av parykken

Det finnes alltid en spesialist. Apollo Hair har fagutdannede frisører med spesialkompetanse innen hårtap og hodebunnsproblemer. De vet at for mange kan det å miste håret være noe av det vanskeligste med hele sykdomsbildet. Tar du kontakt før behandlingen starter, er alt klart når håret begynner å falle av. De steller også parykken din, og når kreftbehandlingen er over, er du velkommen til å få stelt håret etter hvert som det vokser ut igjen.

Et ekstra lag hud

– Jeg har en parykk med ekte hår, som minner om mitt egentlige hår. Den sitter veldig godt, det er nesten som et ekstra lag hud, forteller Torill Beatrice.

– Jeg var aldri redd for at den skulle røre på seg. Du kan faktisk dra i den, likevel sitter den på. Nå er det sjelden jeg bruker den. Jeg har aldri følt at jeg har noe å skamme meg over. Mitt eget hår har også begynt å vokse ut igjen. Parykken sitter på et hode på soverommet, og det er godt for meg å se på den og huske hvordan det var å ha langt hår.