- Livet før sykdommen handlet om trening og skole. Jeg var helt i starten av livet og hadde begynte siste året på videregående da jeg ble innlagt på sykehuset i 2012. Jeg ble diagnostisert med en hjernesvulst og var ikke ferdigbehandlet før oktober 2013. Selv om jeg var ferdig med behandlingen henger ettervirkningen i lenge og det er første det siste året jeg har levd smertefritt, sier han

Tung behandling

Fletcher ble først operert etterfulgt av strålebehandling og en kraftig cellegiftbehandling.

- Behandlingen gikk over nesten to år. Selv da jeg kom ut fra sykehuset måtte vi ofte tilbake for å hente væske siden jeg fikk intravenøs ernæring. Det var en lang prosess å bygge opp kroppen igjen. På grunn av kvalme var det vanskelig å følge ernæringsrådene. Først når kvalmen avtok kunne jeg følge ernæringsrådene og begynne aktivt med trening, sier han.

Viktig med støtte

- Moren min var en viktig støttespiller og vi gikk mange turer i skogen. Som tidligere fotball- og håndballspiller var det også veldig fint å kunne koble av med ballspill. Etter hvert begynte jeg å trene sammen med en treningsgruppe i regi av Ung Kreft, sier han.

-På Vardesenteret Radiumhospitalet fant jeg ut at man kan treffe andre i samme situasjon. I dette miljøet følte han seg hjemme og kunne dele erfaringer med andre.

- Her fikk jeg tilbud om ulike kurs, og de arrangerer treningsøkter tilpasset kreftsyke gjennom Pusterommet. Jeg synes det er viktig å engasjere seg i slike lavterskeltilbud. I tillegg kan man få gratis jushjelp hvis man lurer på rettigheter angående NAV, og blant annet motta ernæringsråd. Det er fint med slike gratissteder hvor man kan koble av eller stikke innom når man vil, og bra det finnes et slikt tilbud til kreftpasienter over hele landet, og ikke bare for oss som bor i Osloområdet, sier han.