– Jeg følte meg trøtt, hadde ofte bihulebetennelse og måtte ta penicillin igjen og igjen. Etterhvert dukket det opp en mistanke om kreft, og det ble tatt en ultralyd. Den viste antydning til noe i tarmen, sier Nordås.

Antydningen viste seg å være en svulst på tynntarmen, og legene bestemte seg for å operere.

– Det ble fjernet en liten halvmeter med tynntarm og litt lymfe i området. Kirurgen sa at han så på dette som en radikal operasjon og han antok at all kreft nå var borte. Dette var i 2009.

Men senere viste det seg i blodprøvene at alt kanskje ikke var så stabilt som antatt likevel.

Det viste seg nemlig at Einar hadde fått spredning til leveren. Også denne gangen ble han operert og fikk deler av leveren fjernet. Dette i 2013.

–  At de fjerna litt av leveren var jo i grunnen ikke så verst, for den vokser jo ut igjen. Og denne operasjonen var jo tross alt starten på en prosess som har ført frem til i dag, hvor jeg opplever meg selv som en frisk og symptomfri person, sier han.

– Fortsett å leve som før

Nordås er tilnærmet frisk i dag, men da han først fikk beskjed om at han hadde kreft var det mange spørsmål som dukket opp.

– Når det gjelder NET-kreft lurer de fleste på hva som skjer videre, hvordan blir livet mitt nå og hva skal jeg gjøre videre, sier sykepleier ved Stavanger Universitetssjukehus Anne Margrethe Lindanger.

I tillegg til å gi pasientene god informasjon er hennes viktigste budskap at man skal fortsette å leve livet som før man ble oppmerksom på sykdommen.

– Jeg oppfordrer alle pasienter til å leve det samme livet man hadde før, men min viktigste rolle som sykepleier i møte med NET-kreft-pasienter er å gi de god og riktig informasjon. Vi har gode informasjonsbrosjyrer der vi går gjennom behandlingsforløpet og hva som skjer videre. Det roer som regel pasientene å få god informasjon, forteller hun.