2006 var et vanskelig år for nå 62 år gamle Alf Gullik Hansen fra Greåker, det var da han ble diagnostisert med lungekreft.

- Det var veldig tungt i begynnelsen for oss alle, men pappa er en sånn rolig person, og kan snakke og forklare rasjonelt rundt ting, forteller hans datter, Monica Hansen.

Det var hun som nominerte han til Kreftforeningens hederspris.

Uendelig med engasjement

- Jeg gjorde det fordi jeg syns han fortjener det med alt han har vært gjennom, og med tanke på hvor mye han selv har engasjert seg i kreftsaken. Han betyr så enormt mye for meg, sier Hansen.

Hun forteller om hans umettelige engasjement - som å være med å starte Lungekreftforeningen, reise rundt med Krafttak for Kreft, holde foredrag om det han selv har vært gjennom, arrangere turmarsjer og gjør generelt mye godt for andre med kreftsykdom.

- Hvis noen har trengt å prate om det de går gjennom med egen sykdom så har han alltid tid til dem og er veldig imøtekommende, sier Hansen.

Beskjeden ildsjel

Heidi Skaara Brorson i Kreftforeningen bekrefter gjetordene om Gullik Hansen i kreftmiljøet.

- Folk opplever han som en trygg person, positiv og imøtekommende mot alle. Det er som en kollega av meg sa - alle blir jo glad i han, forteller Brorson.

Hovedpersonen selv er langt mer beskjeden, og forteller at han ser på sitt frivillige  engasjement som jobben sin, i tillegg til jobben på papirfabrikken på Greåker.

- Mye av fritiden min går med til dette da, og det er langt mer givende enn den andre jobben, så jeg ser på dette som jobben min jeg, sier hedersprisvinneren med tydelig stolthet i stemmen.

Visste ikke om nominasjonen

Gullik Hansen forteller at datteren hadde klart å holde det skjult at han var nominert helt til beskjeden kom per telefon like før jul.

- Jeg satt og skrev julekort da generalsekretæren i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel ringte. Må si jeg satt der og lurte litt på hvorfor hun ringte sånn plutselig. Men så fortalte hun det, at jeg hadde fått Hedersprisen. Jeg ble litt satt ut der og da altså. Det er veldig stort for meg å få den, sier den beskjedne vinneren og legger til at han ikke klarte å skrive flere julekort den dagen.

- Det gir en personlig motivasjon til å drive på da, at folk syns jeg gjør en god jobb, sier Gullik Hansen som ble friskmeldt for lungekreften i 2011.