Man har kanskje mistet håret og gløden i huden er borte, noe som gjerne gjenspeiler hvordan man har det. God pleie av huden og ekstra velværetriks kan i slike tilfeller bidra til en godfølelse, til tross for alvorlig sykdom. Selv om det er mye som gjerne kunne vært bedre eller annerledes, er det viktig å ta seg pauser, og bare leve i nuet. Selv om dette kanskje bare er små øyeblikk, merker man at energien kommer tilbake.

Hudproblemer

I en behandlingsperiode, med påkrevd intensiv medisinering og eventuelt stråling, utløses en rekke reaksjoner i huden. Man opplever gjerne kløe, svie og prikking, og huden blir hoven og rød. Under en behandling med cellegift brytes kroppens immunforsvar ned, talgproduksjonen reduseres, huden tappes for fuktighet og gjøres tynnere. En slik hard påkjenning gjør også at huden blir mer utsatt for å utvikle sensitivitet med mindre motstandskraft. I tillegg til cellegift, behandles også mange kreftpasienter med kortison, et stoff som svekker hudens kvalitet ytterligere og gjør den atskillig mer sensitiv

Den tyske hudlegen Christine Schrammek har selv vært gjennom kreftbehandling, og erfart hvilke konsekvenser det har fått for huden. I tillegg til egen erfaring som kreftpasient, er hun utdannet hudlege med spesialitet i allergi og aldring. Hun er verdenskjent med ikonstatus for sitt holistiske behandlingsfokus for å styrke sensitiv hud.

Ivareta hudens behov

Med sin helhetsfilosofi har Dr. Christine Schrammek lagt fokus på beroligende virkestoffer, som reduserer rødhet, irritasjoner og stramhet, samtidig som hudens fuktbalanse tilstrebes og huden styrkes. Hun legger vekt på hvor viktig det er at huden ikke skal presses eller stresses i denne perioden, men heller styrkes og bygges opp på en forsvarlig måte. Det er ikke uvanlig at huden blir svært dehydrert. Å tilføre huden fuktighet er derfor helt nødvendig, nettopp fordi det inngår som en viktig del av hudens beskyttelse.

Hun vektlegger viktigheten av å beskytte seg mot lysindusert skade og frie radikaler under og etter kreftbehandlingen, ved å tilføre huden antioksidanter, samt bruk av solbeskyttelse med kjemiske og fysiske filtre.

Derfor anbefaler vi en tur på hudpleieklinikk, der huden får avslappende omsorg og en fin velværeopplevelse. Schrammek-terapeuter i Norge tilbyr nå en helt ny behandling kun med fokus på kreft; Back To Balance. Denne behandlingen tar også hensyn til den påvirkningen kreftbehandling har på kroppens immunsystem. Kreftbehandlingen påvirker nemlig blodcellene som beskytter mot sykdom og bakterier, og gjør at risikoen for infeksjoner, blåmerker og blødninger er større. Terapeutene sørger derfor for skånsom pleie av huden, uten hårfjerning, peeling, hudsliping, fjerning av hudormer og lignende.

Det finnes flere enkle grep som kan gi stor betydning for egen velvære, som å ta en tur innom en hudpleiesalong. Det kan være en god investering som gir helsefremmende og mentale gevinster.