Ingen av oss kan bruke vanlig såpe. Da blir huden tørr og rød med en gang. Selv opplever jeg at hendene mine tørker inn, sprekker opp og blør, forteller Bekkelund.

Mannen hennes var veldig plaget med atopisk eksem som barn, men hadde deretter en lang periode hvor huden var fin. Da han ble voksen kom det tilbake som psoriasis i hodebunnen og på ryggen. Ann-Kristin fikk diagnosen eksem da hun var 15 år, og har i perioder vært veldig plaget av den vonde eksemen.

– Det å vaske hendene er jo viktig for å ha en god hygiene. Men enten man er innom et offentlig toalett, eller hjemme hos noen, er det som regel vanlig såpe som står ved vasken, sier hun.

Det gjør vondt verre for en som har eksem på hendene.

Såpe i vesken

Ann-Kristin har flere gange rådført seg med de ansatte på apoteket, for å få tips om eksemvennlige såper. Men selv de dyre spesialsåpene har gjort at huden sprekker opp, forteller hun. Helt tilfeldig så hun en venninne som postet et innlegg på Facebook om en såpe basert på oliven- og laurbærolje. Dette er et produkt som kan brukes over hele kroppen, også som shampo, og som har helende effekt på tørr og sår hud.

– Jeg merket med en gang at dette var et godt produkt for oss. Den tørker ikke ut huden og gir i tillegg en deilig, ren følelse, sier Bekkelund.

Såpen som kalles Alepposåpe finnes som såpestykke og som flytende såpe. Det gjør at den er grei å ta med seg.

– Nå har jeg alltid med meg såpe i vesken, enten vi skal på hytta eller til utlandet. Da vet jeg at huden holder seg fin og myk, sier hun.