En av Norges fremste eksperter innen åreknuter, overlege og avdelingssjef ved karkirurgisk avdeling ved Haukeland Universitetssykehus, Gustav Pedersen, mener at  finansieringen i Norge er lagt opp slik at sykehus taper penger på å benytte moderne metoder innen behandling av åreknuter. Dette medfører unødvendig risiko for pasienter.  
- Det finnes ikke grunnlag for å utføre åpne operasjoner med den kunnskapen som finnes i dag. Åpen åreknutekirurgi er veldig kostbart, det medfører lange sykdomsperioder, og det kan oppstå komplikasjoner og skader. I Norge er det knyttet utgifter til moderne metoder som gjør at sykehus taper penger på å benytte dem. Her mener jeg at myndighetene har forsømt seg, og dette går ut over pasientene.
Bruk av ultralyd til diagnostikk og under behandling gjør at man i dag sikrere kan behandle selve årsaken til problemet. Et kateter føres inn i den sviktende åren som varmebehandles via dette fra innsiden.  Åreveggen reagerer på varmen slik at det indre laget av åreveggen skades og åren går tett. Slik settes åren ut av funksjon uten at den må fjernes. Det er i øyeblikket tre metoder for varmebehandling: RF- radiofrekvens, Laser og Vanndamp.

Høysesong for behandling 

Når sommeren nærmer seg med skjørt og shorts, og beina igjen skal frem i solen, øker pågangen på klinikkene som behandler åreknuter.
- Det er en betydelig tilstrømming av pasienter til klinikkene over hele landet på denne tiden av året. Spesielt kvinner ønsker å få behandlet de kosmetisk skjemmende åreknutene. Vi får også en del menn som kommer for å få en vurdering, men de kommer gjerne fordi konene deres har sendt dem. Det er vel en generell ting i tiden, dette med behandling for kosmetiske plager, avslutter Pedersen.