Magnus Müller, Salgssjef i Dipper. Foto: Sune Eriksen

Smartbrain er en forskningsklinikk som er spesialisert innen elektroencefalografi (EEG), som brukes ved utredning av funksjonsforstyrrelser i hjernen ved hjelp av elektroder som festes til hodet. Basert på resultatene fra EEG-en, blir pasientene behandlet med en metode som heter neurofeedback. Metoden hjelper for de fleste nevrologiske lidelser, men kanskje spesielt innenfor ADHD, traumatiske hodeskader, søvnsykdommer, fatigue og forskjellige andre lidelser.

Lovende metode

Resultatene fra EEG-en gir et bilde på hva som feiler pasientene. Basert på denne informasjonen, brukes neurofeedback som en metode for å endre disse feilene. Det hele er bygd opp som et slags spill der pasienten løser ulike oppgaver, for eksempel å få en ball til å hoppe fortere.

Det er flere og flere som får øynene opp for denne behandlingsmetoden, men også for en metode som heter tDCS og som innebærer hjernestimulering med svake strømpulser.

Denne metoden er blitt adoptert av de største universitetene i USA, som for eksempel Harvard. Det er ikke så rart, for metoden har vist seg veldig lovende for behandling av slagpasienter og for personer med depresjoner.