Skrevet av Kenneth Reiss, blogger, Aktiv for epilepsi

Mange mennesker har lagt merke til det jeg selv har startet, flere enn jeg i min villeste fantasi kunne forestilt meg. Flere kontakter meg både via instagram, facebook og mail, noe jeg setter fantastisk stor pris på. Jeg startet dette hovedsakelig for å synliggjøre at man kan være i aktivitet selv om man har en diagnose, men kalte det; ”Aktiv for epilepsi” grunnet med at jeg ønsket å få med flere, som for eksempel; foreldre, søsken, de som jobber med epilepsi, om du har en annen relasjon til det, eller om du rett og slett synes saken er bra og har lyst å være med å synliggjøre den.

Fremover vil jeg selv være med på ulike konkurranser. Første nå er Holmenkollstafetten, da stiller jeg med et lag. Kollentrappa, Oslos Bratteste, Kollenopp og Oslo Maraton (10km). Jeg håper så mange som mulig, ønsker å bli med under, Aktiv for epilepsi for å bidra til synlighet.

Jeg skal også være instruktør på Hove sommerleir. Dette er en leir for ungdom i alderen 11-17 år. Den er både for funksjonsfriske og funksjonshemmede og med tanke på det skal være ca 70 instruktører her, vil jeg tro dette er stort arrangement. Dette er som dere skjønner min første gang, men jeg skal faktisk ha mitt eget opplegg der og i tillegg holde foredrag om epilepsi der. Toppen av alt, jeg ble spurt om å bli med. Aktiv for epilepsi begynner å bli veldig synlig.

Jeg skal også reise rundt å holde foredrag og bootcamp, rundt om i Norges land. Har da blitt forespurt av både bedrifter og lokale epilepsi foreninger. Har også utfordret enkelte til å tipse meg om konkurranser rundt om i Norge. For som på lik linje som mange andre diagnoser hjelper fysisk aktivitet i forhold til epilepsi, i mange tilfeller.

Man må fokusere på hva man kan og ikke hva man ikke kan. Fysisk aktivitet kan være så mye, derfor er det av stor betydning å tenke positivt. Jeg ønsker videre med Aktiv for epilepsi å være med å bidra til å få flere mennesker ut i aktivitet, få fokuset bort fra anfall, medisiner og bivirkninger. Du tenker kanskje at dette høres så enkelt ut og at jeg ikke vet hvordan det er, men ta det helt med ro. Jeg har vært gjennom en stor og lang prosess på 41 år med epilepsi, anfall, bivirkning og nær døden og om det ikke vil bli funnet opp en ”grønn” pille som funker mot alt, vil jeg ha både epilepsi og anfall til jeg dør. Allikevel, noe får man gjort noe med og noe får man ikke gjort noe med.

”Fortiden får du ikke gjort noe med, fremtiden derimot, ja da snakker vi muligheter.”

Derfor håper jeg du vil følge med på hva jeg gjør for epilepsi saken fremover og hva som vil skje.

Jeg er veldig opptatt av mestring og at man skal ha det gøy når man driver med fysisk aktivitet. Alle har ulike forutsetninger, så sett dine EGNE mål. Derfor har jeg som nevnt blitt veldig engasjert i Kollentrappa mandag 6. juni kl 18.00 under team/lag: Aktiv for epilepsi. Der skal mange andre også delta, både mennesker med epilepsi og mennesker som vil være med å synliggjøre saken. Jeg utfordrer deg til å delta for saken, 39 har meldt seg på i skrivende stund.

”Har du to friske ben og kan gå i trapp, klarer du det.”

Gå også inn å lik siden til Aktiv for epilepsi på Facebook og følg gjerne på Instagram: @aktivforepilepsi / @kennethreiss