Selskapet har kontor i Oslo, men tar oppdrag over hele landet. I mange tilfeller er det kommunene som bestiller personlig assistanse i BPA-ordningen, men man kan også bestille tjenesten privat og betale selv.

Tar på seg varierte oppgaver

– Vi bistår egentlig med alt når det gjelder praktisk hjelp. Det kan være å hjelpe personen opp om morgenen, personlig stell og dagligdagse oppgaver i huset som matlaging og enkel rengjøring, forklarer leder av HjemmeBest, Rigmor Fagerland og legger til:

– Men vi kan også være med på fritidsaktiviteter, være med på tur eller følge med til lege, og vi har også oppdrag der vi assisterer på skole med å ta notater. Så selv om vi heter HjemmeBest, er vi ikke bare hjemme.

Et tilbud for alle

Alle kan benytte seg av tilbudet, og det er ofte pårørende som bestiller tjenester, som for eksempel hjelp til foreldrene enten det er ta med mor ut på tur eller følge til lege.

– Noe av det som skiller brukerstyrt personlig assistanse fra tilsvarende opplegg, er at den som trenger hjelp får treffe den aktuelle kandidaten og si ja eller nei til om dette er riktig person. Man kommer så nært hverandre, og da blir personkjemien ekstra viktig, avslutter Fagerland.