1. Velg uraffinerte karbohydratkilder fra planteriket med et naturlig høyt fiberinnhold, slik som grove kornprodukter, usaltede nøtter, kjerner og frø, belgfrukter, grønnsaker, frukt og bær.
  2. Styr unna søtsaker og sukkerholdig drikke til hverdags – også de som inneholder naturlig sukker.
  3. Sørg for å ha en sunn protein- og fettkilde i hvert hovedmåltid – tilsvarende ca. 100 g renskåret kjøtt/fisk/egg eller magre meieriprodukter og 1 ss oliven- eller rapsolje, ½ avokado eller en håndfull usaltede nøtter e.l.
  4. Spis regelmessig – gjerne tre-fire hovedmåltider og ett-to mellommåltider jevnt fordelt utover dagen.
  5. Hold deg i form! Sørg for å være fysisk aktiv i minst 30 minutter daglig – gjerne oppdelt i kortere økter, f.eks. tre ganger 10 min. rask gange til og fra bussholdeplassen e.l.