Solheim lider av matintoleranse. Etter å ha vært sengeliggende i et halvt år, fant legene endelig ut hva som feilte henne. I dag er hun ernæringsblogger og holder egne kurs om kost- og livsstilsendring. Hun tror ikke løsningen bare ligger i et bedre kosthold, men heller at det handler om en livsstilsendring

– For meg handler det ikke om å være slank; det handler om å være frisk.

– Jeg nektet å ende opp som uføretrygdet. Samtidig var det viktig for meg å finne en løsning som ikke innbar medisinering. Derfor har jeg blitt mer bevist på kostholdet mitt. Det er ikke så vanskelig som mange tror. Det mange gjør feil er å starte på kortvarige dietter istedenfor å endre livsstilen sin.

– Å være mer bevisst betyr ikke at jeg nekter meg selv ”de små gledene i livet”, men jeg passer på å begrense de tingene jeg ikke tåler og finner den samme gleden i andre matvarer, sier hun.

En hjelpende hånd

En av tingene som har hjulpet henne er en allergiapp. Med appen kan du scanne matvarer i butikken for å sjekke om de inneholder ingredienser du ikke tåler. I tillegg kommer den med forslag til matretter du kan lage.

– Jeg syntes var vanskelig å vite hvilke matvarer jeg kunne kjøpe. Man vet jo ikke alltid hva matvarene inneholder og det tar lang tid å lese igjennom på hver vare, så den har vært et godt hjelpemiddel. Jeg har aldri opplevd at den har gitt meg feil informasjon i løpet av de tre årene jeg har brukt den, men jeg vet ikke hvor ofte de oppdaterer den, sier hun.

– For meg handler det ikke om å være slank; det handler om å være frisk. Det er helsen vi skal tenke på, sier hun.