Daglig leder i Sleep Scandinavia AS, Lise Rønhaug Marthinsen forteller at det er spesielt barn og mennesker med atopiske sykdommer som er utsatt.

– Middallergi gir veldig forskjellige symptomer, og er en helårsallergi. Derfor er den vanskelig å hanskes med, sier Marthinsen.

Lise forteller at midd trives i fuktige og varme omgivelser.

– Det er vår største utfordring med middallergi. Midden trives veldig godt i fukt og varme. En seng er en ideell grobunn for midd, og det er jo der man oppholder seg mest i løpet av et døgn, sier Lise.

Middtrekk beskytter best

Marthinsen forteller at middtrekk kan hjelpe.

– Det er ikke selve midden man reagerer på, men middens avføring. Midden leter etter næring, og mens den gjør det legger den igjen avføring. Et middtrekk blokkerer midden inne i sengetøyet. Dermed reduserer man grobunnen for midd. I tillegg hindrer man midden i å legge igjen avføring der vi er. Ved en fysisk blokkering mellom oss og midden reduserer eller fjerner vi allergiske reaksjoner.

Refusjonsordning for barn under 16

– Det er viktig å huske på at barn under 16 år får 100 prosent refusjon på middtrekk til pute og madrass dersom man har påvist middallergi hos lege. Utover det, sørg for å ha godt renhold og god utlufting, avslutter Lise.