Airconditionen i bilen kan være full av stoffer som allergikere reagerer på. Hvis den som er allergisk får uren luft ut av fra et skittent ventilasjonssystem som blir drevet av en vifte, så er risken for å få allergiske reaksjoner ekstra stor. Røde, kløende øyne og neser som renner, er vanlige problemer, men mange allergikere kan også oppleve at de både blir slitne og ukonsentrerte i tillegg. Det er ikke så bra i en bil, og derfor bør du som bileier sørge for å vedlikeholde klimaanlegget jevnlig.

Fjerner alle urenheter

- Vi bruker et lett system som heter AircoWell. Dette har vi brukt lenge, og vi har svært gode erfaringer med det. Enkelt forklart påfører vi et stoff på fordamperen i dashbordet via en sonde. Vi skyller også vekk alle urenheter og avleiringer inne i klimaanlegget, og da blir anlegget like rent som da bilen var ny, forklarer Håvard Andersen som er tekniker i Tunap.

Uteluften som trekkes inn i bilens klimaanlegg går via en slags radiator som trekker til seg fuktigheten som er i luften. Fuktigheten dreneres, men når vannet renner over de forskjellige komponentene, kan det utvikle seg bakterier og etterhvert også en slags film på denne radiatoren.

- Da trekker man luft, som ikke er ren, rett inn i bilen. I tillegg fører filmen til at effekten på klimaanlegget blir dårligere, fortsetter Andersen.

Grundig testet

- Vi har sett eksempler på utbedringsforsøk der man bare maskerer problemet med en slags parfyme som dekker over dårlig luft. Det hjelper selvfølgelig ikke og er ihvertfall ikke bra for de som har allergi. Vår metode fjerner hele problemet, og stoffet vi bruker er grundig testet av det tyske astma og allergiforbundet, med dokumenterte resultater på at metoden fungerer, avslutter Andersen.