Til cirka 20 boller trenger du:

350 g glutenfri lys melblanding + ca. 50 g til utbaking
80 g sukker
15 g fiberhusk
1 ts kardemomme
2/3 ts hornsalt
1 pakke tørrgjær
40 g smør
1 dl laktosefri fløte
2 dl laktosefri kesam (kan byttes ut med laktosefri yoghurt)
2,5 dl laktosefri melk
1 egg til pensling

Slik gjør du:

  • Bland mel, sukker, fiberhusk, kardemomme og hornsalt i en bolle.
  • Smelt smøret og bland inn fløte, kesam og melk. Rør tørrgjæren ut i væsken slik at den løser seg helt opp.
  • Bland det tørre med væsken og rør godt. Deigen er nå ganske klissete og det skal den være, den vil bli mindre klissete etter hvert.
  • La deigen heve på et lunt sted i cirka. en time.
  • Trill deigen ut til boller og etterhev dem i minst en time på et lunt sted.
  • Pisk egget lett og pensle bollene.
  • Stek bollene på midterste rille i ovnen på 200 grader i cirka 12 minutter.