Ved å ta de rette forhåndsreglene kan hun trene minst like hardt som sine lagfeller!

- Når oppdaget du først at du hadde astma?

- Det begynte med at jeg hadde noe bronkitt da jeg var mindre, og etter utredning fra lege kom de frem til at jeg hadde astma. Det har aldri hatt noen særlige direkte konsekvenser for meg så lenge jeg husker å ta medisinene mine regelmessig, forteller hun.

Med en sterk positiv holdning later det til at Karoline har funnet en måte å leve med både astma og allergi på, uten at det har noen særlige konsekvenser verken for målsettinger eller utvikling. Det er tydelig at hun ikke kaster bort tiden sin på å dvele ved problemene som tradisjonelt er forbundet med astma og allergi.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har kanskje en liten ulempe når det kommer til kondis, men det prøver jeg å gjøre opp for ved å trene litt ekstra på dette. Det hadde kanskje vært annerledes om jeg holdt på med en utholdenhetsidrett. Selv om håndball har en del kondisjon, er det mye pauser også, i disse får jeg muligheten til å hente meg inn, forklarer hun.

- Men av og til kan jeg kanskje merke det når vi løper ekstra harde intervaller for eksempel, særlig om jeg har glemt å ta medisinene mine.

Karoline kan faktisk trene kondisjon når hun ikke har tatt medisiner, men da merker hun en tydelig forskjell. Hun skryter godt av medisinene som gir henne muligheten til å prestere på lik linje med sine lagkamerater. Heldigvis er alle disse også godkjent på OLs dopingliste.

Karoline kan også fortelle om visse forhåndsregler hun tar i sin hektiske hverdag for å holde astma og allergi i sjakk, både hjemme og på reise.

- Det viktigste er å sørge for å få en skikkelig utredning fra legen, og ta medisinene sine.

- Det finnes ting jeg reagerer på som det kan være lurt å ta hensyn til. Om jeg bor på hotellrom med vegg til veggtepper kan det lett bli litt ekstra støvete, noe som kan føre til at jeg blir tungpustet. Jeg sjekker derfor alltid om det er mulig å få et rom med parkettgulv, forklarer hun og legger til:

- Jeg har også pollenallergi, så på våren hender det at jeg løper inne på mølle fremfor å løpe utendørs selv om jeg egentlig liker det best.

Det er med andre ord mange enkle tiltak man kan gjøre for å unngå reaksjoner og anfall. Karoline oppfører seg ikke som en person som lider av en diagnose, hun behandler det på mange måter som en bagatell som lett lar seg fikse. For henne er det med den største selvfølgelighet at hun skal levere på lik linje som sine lagfeller, og hun er mest opptatt av å følge legens råd.

- Hva vil du si til unge mennesker som sliter med astma og allergi?

- Det viktigste er å sørge for å få en skikkelig utredning fra legen, og ta medisinene sine regelmessig. Så lenge jeg gjør det, merker i hvert fall jeg veldig lite til mine problemer på banen, avslutter hun.