Deilige sandkaker

Cirka 36 stykker

Litt arbeid er det med disse, men det er verdt bryet. Fylt med krem og syltetøy blir disse ekstra gode julekaker.

Du trenger:

  • 4 dl Semper Mix
  • 200 g smør, romtemperert
  • 1 eggeplomme (alt. 45 g vann)
  • 1 1/4 dl sukker
  • 100 g mandelflak eller mandelmel
  • Fyll: syltetøy og krem

Slik gjør du:

  1. Rør sammen smør, eggeplomme (eller vann) og sukker.
  2. Tilsett mandelmel eller mandelflak. Om du ikke bruker miksmaster, smuldre mandelflakene litt.
  3. Tilsett litt mel om gangen og rør godt mellom hver gang. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
  4. Sett ovnen på 200 °C
  5. Ha deigen ut på bordet og del i 36 biter.
  6. Smør sandkakeformene og trykk ut deigen. Tips! Pass på at deigen slutter litt under formens kant, så løsner kaken lettere etter steking.
  7. Stekes gyllenbrune, ca. 10 minutter. La kakene avkjøles. Snu opp ned på et skjærebrett, og bank forsiktig med en tresleiv på undersiden for å få løs kaken.
  8. Avkjøl og oppbevar kakene i en kakeboks. Sandkaker er en av de klassiske småkakene til jul, og fylt med krem og syltetøy har du nesten en ny type kake.

 

Glutenfri knekkebrødpizza

Knekkebrødpizza med to ulike toppinger

2 store halvmåner Semper knekkebrød eller vanlig Semper knekkebrød

Når det mest svenske vi kjenner møter det mest italienske opptår gode smaker. Det er enkelt og smaker bare supergodt.

Gresk smak

Du trenger:

  • 1–2 ss tomatpuré
  • 1 pk fetaost
  • 1/2 rødløk
  • 6–7 sorte oliven
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • Topping etter steking:
  • 2 never ruccola
  • 1 neve spinat

Italiensk smak

Du trenger:

  • 1–2 ss tomatpuré
  • 150 g prosciutto
  • 1/2 pære
  • Parmesan eller vellagret ost, revet
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • Topping etter steking:
  • 2 never ruccola

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Smør et tynt lag med tomat­puré på knekkebrødene.
  3. Legg på valgfri topping. Drypp over litt olivenolje.
  4. Kle et stekebrett med bakepapir og legg på knekkebrødene. Stek knekkebrødene ved 200 °C i ca. 10 minutter.
  5. Topp knekkebrødpizzaen med ruccola og server.

Tips! Strø gjerne over ristede nøtter og friske urter!

 

Cake pops med pepperkaker og sjokolade

15 cake pops

Du trenger:

  • 2 pkt Semper pepperkaker
  • 1 pkt kremost med sjokoladesmak eller naturell
  • 250 g hvit sjokolade

Topping:

  • 1 pkt Semper Salted Caramel Chocolate Chip Cookies,
  • Farget sukker
  • Sukker til glass - fyll et glass med sukker og sett pinnen med pops på til sjokolade har stivnet.
  • 15 stk grillspyd

Slik gjør du:

  1. Kjør pepperkakene til smuler i en foodprosessor. Tilsett kremost og bland til en jevn deig.
  2. Lag 15 kuler.
  3. Sett en pinne i hver kule og la de stå i fryseren i ca. 40 minutter.
  4. Smelt sjokoladen og gjør klar et glass med sukker.
  5. Dypp kulene i smeltet sjokolade og dypp forsiktig i smuldrede cookies eller farget sukker.
  6. Sett de ferdige cake pops'ene i glass med sukker,  og la de stå i kjøleskapet til de skal serveres.
  7. Ta frem pops’ene en stund før servering.

 

Kilde: Semper