Glutenfrie krumkaker

Kardemomme, krumkakejern, julesanger og tente adventslys ... Baking av krumkaker kan være med på å gi deg litt ekstra julestemning i en ellers kanskje stresset førjulstid?

Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 3 egg
  • 125 g rårørsukker
  • 75 g Det Glutenfrie Verksted Bollemiks
  • 75 g potetmel
  • 1/2 ts kardemomme
  • ca. 1/2 dl vann

Slik gjør du:

  1. Start med å smelte smøret mens du pisker egg og sukker til eggedosis.
  2. Tilsett det avkjølte smøret og de tørre ingrediensene. Til slutt tilsetter du vannet.
  3. Sett røra kaldt i minimum én time.
  4. Varm opp krumkakejernet, finn frem «krumkake-krummer'n» - en kopp eller skål - og sett i gang.
  5. Legg en skje med røre i jernet og stek til fargen er gyllen.
  6. Jeg har et jern som lyser grønt når kaken er ferdig stekt, og det er jo til litt hjelp. Krum så kaken rundt krummer'n og legg den på rist til avkjøling før du legger på en ny runde med røre og fortsetter med stekingen.

 

Glutenfrie pepperkaker

Glutenfrie pepperkaker

Å få til perfekt knasende pepperkaker med deilige balanse mellom pepper, ingefær og nellik er adventstidens høydepunkt. Når kjøkkenet fylles av varm krydderduft fra nystekte stjerner, koner, hjerter og sjiraffer, vet man at det snart er jul.

Ingredienser:

  • 140 g mørk sirup
  • 100 g rårørsukker
  • 150 g smør
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts kanel
  • ½ ts pepper
  • 1 pakke Det Glutenfrie Verksted Focacciamiks (400g) - hold av 2 ss til utbaking
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Smelt sukker og sirup sammen med krydderet. Når sukkeret er smeltet, tar du gryten av varmen og rører inn det kalde smøret. Avkjøl massen til 37 grader og rør inn mel, bakepulver og egg. Kna deigen godt sammen og pakk den inn i plast.

Legg den i kjøleskapet i minst en time, og helst over natten. Ta ut deigen litt før du skal bake den ut. Sett ovnen på 175 grader. Det er lurt å kjevle ut deigen rett på bakepapiret, gjerne mellom to bakeark. Så trykker du ut kaker med formene du vil, tar bort deigen imellom og legger bakearket med kakene rett på plata. Stekes midt i ovnen i cirka 8 minutter.

Kilde: Det Glutenfrie Verksted