Skole, arbeid og ikke minst sommerferien kan for mange være en lidelse. For de som ikke får tilstrekkelig effekt av symptomlindrende medisin kan allergivaksinasjon være et alternativ. Allergivaksinasjon er den eneste behandlingen som behandler selve årsaken til pollenallergi.

Allergi er i utgangspunktet en ulogisk reaksjon fra immunsystemet, fordi det går til angrep mot normalt ufarlige stoffer som kalles allergener.

Den verste perioden for en gresspollenallergiker er som regel like før, eller i selve sommerferien. Symptomene blir gradvis verre og topper seg gjerne på de aller fineste dagene i sommerferien, men de som er allergikere vet også at det finnes andre problemer enn bare de fysiske symptomene.

Vitenskapelige studier bekrefter at allergi i tillegg påvirker livskvaliteten. Gresspollenallergikere opplever ikke bare generell trøtthet gjennom sesongen. Det er også bevist at både skoleresultater og arbeidsprestasjon blir betydelig dårligere. Også det sosiale livet påvirkes. Trøttheten og de øvrige symptomene resulterer i at mange unngår å være med på uteaktiviteter.

Ikke god nok effekt av symptomatisk behandling?

Dersom du ikke har tilstrekkelig effekt av den symptomatiske behandlingen, behøver du ikke tenke "OK, det får jeg vel leve med da"! Det kan være at allergivaksinasjon er behandlingen som skal til for at du skal kunne nyte sommeren igjen.

Behøver du en annen allergibehandling? Test deg selv her:

http://www.pollenkontroll.no/selvtest

Behandler årsaken til pollenallergi

Allergi er i utgangspunktet en ulogisk reaksjon fra immunsystemet, fordi det går til angrep mot normalt ufarlige stoffer som kalles allergener. Kroppen danner såkalte antistoffer for å forsvare seg mot disse allergenene, noe som igjen resulterer i de symptomer som en allergiker opplever.

Allergivaksinasjon er det eneste antiallergiske behandlingsalternativ som behandler selve grunnårsaken til allergi.

Symptomlindrende medisiner som nesespray, antihistamintabletter og øyedråper er medisiner som kun demper symptomene. Slutter man med medisinen kommer symptomene som nysing og kløe i øyne og nese tilbake igjen.

Prinsippet med allergivaksinasjon, eller allergenspesifikk immunterapi som det også kalles, er at man i små mengder tilfører det allergen som man er allergisk mot, og på den måten hjelper kroppen med å bygge opp en toleranse overfor det aktuelle allergen. Resultatet blir for flertallet av pasienter færre symptomer og redusert behov for symptomatiske medisiner. Allergivaksinasjon er det eneste antiallergiske behandlingsalternativ som behandler selve grunnårsaken til allergi.

Les mer om allergivaksinasjon og finn din nærmeste spesialist eller lege her:

http://www.pollenkontroll.no/her-kan-du-fa-hjelp